Ämmäksi?

Etsitkö tekemistä, jossa voit haastaa ja toteuttaa itseäsi laulaen, tanssien ja esiintyen? Etsitkö aktiviteettia, jossa tavoitteellisuus ja iloinen, yhteisöllinen tekeminen yhdistyvät? Jos vastaus näihin kysymyksiin on KYLLÄ, paikkasi voi olla ämmärivissä!

ÄMMÄT! on rytmimusiikkia esittävä show-tyylinen, tavoitteellinen lauluyhtye kokeneille naislaulajille. ÄMMISSÄ yhdistyvät stemmalaulu-, tanssi- sekä esiintymistaidot ja sen toiminta kehittää esiintyjiä monipuolisesti. ÄMMÄT! on aktiivinen ja kunnianhimoinen ryhmä, jolla on paljon harjoitus-, esiintymis- ja projektitoimintaa vakituisen harjoitusajan ulkopuolella. Ryhmä on sopiva henkilöille, jotka haluavat sitoutua ja paneutua laulamiseen, esiintymistoimintaan sekä itsensä ja ryhmän kehittymiseen syvemmin. ÄMMÄT! toimii Seinäjoen kansalaisopiston ja Etelä-Pohjanmaan Estradi ry:n yhteistyönä.

Koelaulut

Ryhmään pääset koelaulujen kautta. Koelauluja pidetään 1-2 kertaa vuodessa. Ilmoittaudu koelauluun: info@vocal.fi tai 040 577 7926 / Satumaa Veikkola.

Koelaulutilaisuudessa on kolme osiota:

1. Info
Kerromme sinulle tarkemmin lauluyhtyeen toiminnasta.

2. Laulu ja haastattelu
Valmistaudu esittämään taustanauhalla tai ilman säestystä vapaavalintainen kappale, joka tuo parhaat puolesi esiin.  Tämän jälkeen seuraa stemmalaulutehtävä paikan päällä. Sitä seuraa lyhyt haastattelu musiikillisesta taustastasi ja omista tavoitteistasi ryhmän suhteen. 

3. Koreografiaosuus
Koreografi tai koreografin avustaja vetää koreoharjouksen ÄMMIEN ohjelmistosta.

Vocalin ämmät keskellä järveä mekoissa roiskimassa vettä toistensa päälle.

Mitä ÄMMÄT! vaatii?

AIKAA JA SITOUTUMISTA
Olet hakemassa tavoitteellisen yhtyeen täysipanoiseksi jäseneksi. Tämä tarkoittaa, että elämääsi olisi hyvä mahtua 1-2 yhteistreenikertaa viikossa, aikaa itsenäiselle kotitreenille, keikoille ja muille yhtyeen yhdessä päättämille projekteille (kuten musiikkivideot, promokuvaukset, somevideoiden teko tms.).

LAULU- JA TANSSITAITOA
Sinulla on hyvä olla kokemusta äänenkäytöstä, stemmalaulusta ja tanssimisesta. Näitä asioita treenaamme jatkuvasti ryhmässä esiintymistaidon ohella, joten ”täyrellinen” ei tarvitse olla, mutta perusvalmiudet (mm. äänessä ja rytmissä pysyminen, kehokoordinaatio) ovat tekemisen lähtökohta. Myös kokemus stemmalaulusta ja laulun ja liikkeen yhdistämistä helpottaa ryhmään sopeutumista. Yhtyeen tavoite, tehdä esityksistään kunnon show, tuo mukanaan siis enemmän kuin yhden asian treenaamista!

HUUMORIA JA ASENNETTA
ÄMMÄT! ei pyytele lavalla anteeksi, eikä kaihda tabujakaan laulunaiheita. Ryhmällä on suuri usko suomalaisen naisen pystyvyyteen ja ikuiseen pieneen kapinahenkisyyteen – vaikka vähän pilke silmäkulmassa. Ryhmän ämmät ovat enemmän ja vähemmän reväistyjä – jos tämä tuntuu hyvältä, sovit varmasti joukkoon mukavasti! 

HEITTÄYTYMISTÄ JA YHTEISÖLLISYYTTÄ
ÄMMÄT! haastaa jäsenensä usein heittäytymään: uusissa haasteissa, tilanteissa ja esiintymisissä. ÄMMIEN riveissä voit tehdä henkisiä benjihyppyjä ja nauttia kokemuksesta! ÄMMÄT! ei ole yksin puurtamista. Ämmäyhteisössä touhuamme sulassa sovussa hyvien tyyppien kesken mitä me haluamma. =D 

Mitä ÄMMÄT! antaa?

  • ilmaisukanavan
  • voimaa ja energiaa
  • itsevarmuutta
  • taitoja
  • yhteisön
  • kokemuksia

ÄMMÄT! laulajien sanoin

Kysymys: Miksi sinä olet ÄMMISSÄ? Mitä se sinulle antaa? Mikä sinua motivoi?

”Yhtyetoiminta on mahtavaa. Treenaaminen on kivaa. Porukka on kivaa. Keikkailu on kivaa. Biisit on mahtavia. Tanssiminen on kivaa. Oma kehitys on hyvästä. Tämä on jo kauan toivomaani tavoitteellista bänditoimintaa.”

”Yhdessä laulamisen ja hyvän energian vuoksi. Loistavien biisien, ihanien sovitusten ja kylmien väreiden takia. Sopivan asenteen.”

”Perimmäinen syy: ryhmässä laulaminen, yhteisöllisyys. Yhteiset treenit motivoivat, yhteiset onnistumisen kokemukset, keikat, video- ja äänitysprojektit, kuvaukset yms. yhteiset jutut. Ja tietenkin loistava yhteishenki!”

”Pääsee tekemään asioita, joita muuten ei saisi kokea. Keikkailusta tulee hyvät fiilikset. Omien taitojen kehittäminen. Laulaminen on hauskaa!”

”Mä aloitin alunperin siksi, että halusin kehittää stemmalaulutaitoa ja harrastaa jotain missä voi samalla pitää hauskaa, voimaantua ja tutustua uusiin ihmisiin. Ja ohjelmisto, ämmät itsessään ja keikat toki kans motivoi!”

”Rakkaus musiikkiin ja laulamiseen, irtiotto toimistotyöstä, uuden oppiminen ja itsensäkin haastaminen niin uusien biisien kuin koreoidenkin myötä.”

”Antaa luvan olla oma itseni, itsevarmuutta. Omaa aikaa. Oppimista. Luovuutta ja hulluttelua. Itsensä haastaminen motivoi. Pidän esiintymisestä.”

”Opin uutta, pääsen irti muusta stressistä, kun pitää keskittyä. Saan haastaa itseäni ja onnistumisen kokemuksia.”

”(Olen mukana) Laulamisen takia, ÄMMÄT! haastaa ja mahdollistaa sen mitä en yksin koskaan pystyisi tekemään.”

”(Minua motivoi) Esiintyminen, laulu ja tanssi, A dream come true, esiintyminen ja esiintyminen :D”