ÄMMÄT

Ketä ämmät ovat? Täältä se selviää!

Lauluyhtye alkoi käyttää itsestään termiä ”ämmät” jo ryhmän alkuvaiheessa, vaikka varsinainen nimi oli Lauluyhtye Vocal!. Nimi vaihtui lopulta huhtikuussa 2023 muotoon Lauluyhtye ÄMMÄT!
”Ämmä” on pystyvä, aktiivinen, taitava, moniulotteinen, positiivinen, humoristinen, seikkailu- ja kapinahenkinen nainen, joka kohtaa elämän sellaisena kuin se tulee vastaan.


Satumaa Veikkola – Pää-ämmä

Satumaa Veikkola

ÄMMIEN taiteellisena johtajana toimii Satumaa Veikkola. Satumaa on koulutukseltaan Muusikko AMK ja Valtuutettu CVT laulunopettaja. Musisoinnin ohella Satumaa kehittää populaarimusiikin kenttää Rytmi-instituutin toiminnanjohtajana.

Satumaalla on monipuolinen kokemus musiikki- ja musiikkiteatterikentältä esiintyjänä, opettajana, ohjaajana, musiikintekijänä, tuottajana ja toiminnanjohtajana. Musiikin lisäksi hän on ansioitunut luovana kirjoittajana lyriikoiden ja näytelmien käsikirjoittamisen kautta.

ÄMMISSÄ hän vastaa ryhmän kokonaistoiminnasta, laulunopetuksesta, laulunteosta, sovittamisesta, säestämisestä, taloudesta ja projektien tuotantosuunnittelusta. Musiikin lisäksi hänen elämänsä rakkauksiin kuuluvat mielikuvitusta kutkuttavat tarinat, elokuvat, kirjat, kissat ja keskiaikainen estetiikka.

’Taint What You Do (It’s the Way That You Do It)

– ELLA FITZGERALD –
Sirja Lepistö – Koreografi

Sirja Lepistö

Sirja on Seinäjoelta kotoisin oleva entinen maajoukkuetason voimistelija, jolla on takana pitkä ura tanssijana, tanssinopettajana, koreografina sekä voimisteluvalmentajana. Tanssijana Sirja on tuttu mm. kuubalaisen salsan SM-kilpailun voitosta sekä tv-ohjelmista ”Dance” ja ”Pakko Tanssia”. Sirjan koreografioita on nähty niin muotinäytöslavoilla kuin voimistelulajien arvokilpailuissakin. Valmennustyötä Sirja on tehnyt Suomessa ja ulkomailla rytmisen voimistelun, joukkuevoimistelun sekä telinevoimistelun huippujen parissa. Sirja suunnittelee ÄMMIEN esiintymisnumeroiden koreografiat.

You Will When You Believe

– WHITNEY HOUSTON –
Lilli

Lilli

Lilli laulaa kovaa ja korkealta eikä ole hiljaa leipätyössäänkään erikoiskirjastonhoitajana. Lillin sydän sykkii ÄMMIEN lisäksi musikaaleille, joten Lillin voi bongata myös teatterilavoilta.

There’s No Business Like Show Business

– Annie get your gun – musikaali –
Soila

Soila

Sopraano, äiti, projektipäällikkö, ikuinen heppatyttö, luontoihminen ja harrastekuvaaja, joka fiilistelee elämää ja kaikkea ihanaa. Saispa lisää tunteja päivään! Mitä hullumpi idea, sitä parempi.

Everything at Once!

– LENKA –

Minna

Minna

Minna on iloinen, luova ja kekseliäs tyyppi, joka on helppo saada innostumaan monenlaisista projekteista. Entisöinti ja kaikenlainen pieni näprääminen viekin hänet usein mukanaan. Lasten parissa työskentelevä Minna on sekoitus hellää ja rock-henkistä ämmää. Ystävien mielestä Minna onkin melkoinen kameleontti. Maalta kotoisin oleva ei pienistä vastoinkäymisistä hetkahda!

Elämään ei saa varoitustarraa.
Ja vaikka saisikin, kuka niitä noudattaa?

– APULANTA –
Taru
Taru

Taru

Taru on pienestä pitäen laulanut niin, että välillä on perheenjäsenten pitänyt korviaankin lepuuttaa. Tanssiharrastus on tullut mukaan yläasteella ja erilaisia tanssityylejä on tullut kokeiltua vuosien saatossa. Työtä Taru tekee sairaanhoitajana ja onkin sopiva sekoitus naurua, energiaa, mutta myös rauhallisuutta.

Vaikka ois tangomood, mä haluun vetää myös boogiewoot.

– Haloo Helsinki!-
Jenna

Jenna

Arjen puskiessa päälle Jenna laittaa täyden höyryn päälle ja painaa menemään eteenpäin taakseen katsomatta – myös kirjaimellisesti, sillä viikot kuluvat työskennellessä digi- ja suurkuvatulostuksen parissa. Jotta asiat eivät olisi liian yksinkertaisia tai työorientoituneita, voi Jennan löytää vapaa-ajallaan myös hevosen selästä niin maastossa kuin esteradallakin. Kaiken tämän kruunaa myös alati kasvava mielenkiinto maskeerausta ja high-end-meikkejä kohtaan. Ja kaikki tämä hoituu täysin tasapainossa musiikkirakkauden kanssa. ÄMMIEN lisäksi hänen ääntään kuulee esimerkiksi Ghostia coveroivan yhtyeen Spöken A.D.:n keulilla koko maailman unohtuessa Mama Emerituksen roolin ottaessa vallan!

Kuka hullu haluu ikuisesti elää

– SARA –
Anna
Anna

Anna

Anna on kakkossopraano, nainen, äiti, vaimo ja paljon muuta. Välillä Queen of f****ing everything ja toisinaan hän yrittää vain selviytyä tästä päivästä. Innostuu helposti ja rakastaa kunnon show:ta sekä uuden oppimista.

Don’t Hide Yourself in Regret
Just Love Yourself and You’re Set

– LADY GAGA, Born this way –
Pihla

Pihla

Pihla on ÄMMIEN pohjoisen vahvistus. Oulusta kotoisin oleva nuori nainen opiskelee Seinäjoella sosionomiksi ja vapaa-aikanaan nauttii shoppailusta ja sohvalla löhöilystä.

Lauletaan kovempaa, kun pitäis olla hiljaa.

– ELLINOORA –
Sanna

Sanna

Sanna on tehokas yrittäjänainen, joka tekee eikä meinaa. Arjen pitää kiireisenä enemmänkin vilkkaat ja innokkaat kolme poikaa ja toki myös kolme ravintolaa. Sannan avaimet ja puhelimet löytyvät usein paikoista, mistä niiden ei muista löytyvän. Hän pitää itsensä vapaallakin kiireisenä ja on iltaihmiseksi yllättävän tehokas myös aamuisin (varsinkin hallinnollisten asioiden äärellä).

Sanna löytää arjen pienetkin ilot ja jakaa hyvää mieltä niin panimokierroksilla kuin baarin takana oluen ilosanomaa eteenpäin vieden. Viihtyy parhaiten lasten kanssa tai hersyvässä seurassa matkustaen maailman ääriin ja takaisin eri reittiä.

Kaivaa nuotit ja laulujen sanat käteen aina kun ehtii ja treenaa automatkoilla luurit päässä korkealta ja kovaa… Eli ohiajajien ei kannata ihmetellä mistä on kyse…

”Nykyine tilanne ei ole määränpää. Paras on vielä tulossa”

One Two Three, One Two Three, Drink!

– SIA –
Henna

Henna

Henna on ÄMMIEN virallinen tukkajumalatar. Henna nauttii mahtipontisista lauluista, teestä ja pakkasesta. ÄMMIEN lisäksi hän harjoittaa ääntään ripareilla. Sylistä löytyy lähes poikkeuksetta kissankarvoja ja aina uusi käsityö.

Ya’ll Think I’m Vicious
and I’m Just Young, Pretty and Ambitious.

– BINIYAM –
Mari

Mari

Musiikki on kuulunut Marin elämään lapsesta asti ja ÄMMIIN hän löysi tiensä syksyllä 2016. Laulamisen lisäksi Marin intohimona ovat käsityöt; aina jokin sukka tai lapanen tekeillä. Ehtiipä Mari toisinaan vetää jalkaansa balettitossutkin ja säännöllisesti pulahtaa myös avantoon tai järveen. Koulutukseltaan Mari on sosionomi ja hän nauttii työstään päiväkodissa.

Näin minä vihellän matkallani.

– SCANDINAVIAN MUSIC GROUP –
Leena

Leena

Olen kaikesta innostuva ja heittäytyvä rämäpää Nurmoosta. Laulanut olen lähinnä suihkussa, karaokessa ja töissä lasten kanssa. Olen kulkeva jukeboxi, joka keksii laulun sanasta kuin sanasta. Aina ei kanssakulkijat tätä piirrettä arvosta, mutta ei se mitään, kyllä ääntä maailmaan mahtuu. Nautin laulamisesta eikä kukaan ole saanut sitä intoa lannistettua. 

Vapaa-ajalla valmennan nuorimman tyttären lentopallojoukkuetta, rakkaudesta lajiin tietenkin. Lentopallo onkin ollut lähellä sydäntä pienestä pitäen ja ihan harmittaa ettei polvet enää lajia meinaa kestää. Onnellinen olen siitä, että uusi ”rakkaus” löytyi, kun pääsi Vocalin ämmien matkaan alttoilemaan. Tekemään sitä mistä nautin. Musiikki on aina ollut tärkeä osa elämää, niin elämän iloissa kuin suruissa. Musiikissa on valtavasti voimaa. 

Don’t let no one get you down
Keep movin’ on higher ground
Keep flying until
You are the king of the hill 

– Michael Jackson –
Riia

Riia

Arki kuluu hektisessä uutistyössä eikä vauhti vapaallakaan pahemmin hidastu! Laulun lisäksi elämään kuuluu aviomies, kissa, ystäviä, rokkia, kosmetiikkahulluutta, mustia vaatteita, matkustelua ja moottoripyöriä. Vanhana aion olla kissa-, lintu-, orava- ja siilimummo.

Tanssi vaikka et osaa.

– OLAVI UUSIVIRTA –